Parisalsa

Parisalsaa 17.8.-7.12. Tunteja ei ole viikolla 43 (syysloma).

Paikka Vesijärvenkatu 30 (Dancingin sali)

Aika tunnit aina keskiviikkoisin: 

Salsa alkeet             klo 18:00 - 18:55                                       
Salsa alkeisjatko     klo 19:00 - 19:55
Salsa jatko                klo 20:00 - 21:00

Hinta  Tunnin hinta á 10€

Ohjaajat Salsa alkeet/alkeisjatko: Virpi Salo ja Tapio Kautto.  Salsa jatko: Virpi Salo.

Salsatunnit tanssitaan parisalsana. Tunnit järjestää yhteistyössä Nick´s Dancing ry ja Lahden salsanystävät - La Sal.

Kurssi päättyy sunnuntaina 11.12. järjestettävään syyskauden päätöstapahtumaan. 

Salsa alkeet. Kurssilla opitaan kuulemaan salsamusiikin rytmi ja tanssimaan salsan perusaskeleet ja -kuviot alkeista alkaen ja rauhassa edeten. Aiempaa tanssitaitoa ei tarvita. Opetuksessa keskitytään luontevaan, karibialaiselle tanssille ominaiseen tapaan liikkua, silmäkulman pilkettä ja hymyä unohtamatta. Tanssin viemisen ja seuraamisen tekniikkaa käydään läpi yksityiskohtaisesti. Tanssiparin välinen yhteistyö pyritään saamaan mahdollisimman ergonomiseksi ja helpoksi toteuttaa, jotta tanssin ilo ja luovuus pääsisivät esille. 

Salsa alkeisjatko. Tunnit on suunniteltu noin puoli vuotta parisalsaa harrastaneille ja ne toimivat luontevana jatkona keväällä 2022 aloittaneille tanssijoille. Ne soveltuvat myös mainiosti salsaa harvakseltaan tai jo pitemmän aikaa sitten harrastaneille, jotka haluavat kerrata oppimaansa. Käymme läpi kuubalaisen parisalsan (casinon) peruskuvioita ja yhdistelmiä. Musiikki on näillä tunneilla hieman alkeistunteja nopeampaa, kuitenkin maltillisella tavalla.

Salsa jatkokurssi. Tunneilla tehdään peruskuvioista pidemmälle varioituja kokonaisuuksia, joihin lisätään tyylittelyä sekä ripauksina muita kuubalaisia
tanssilajeja, kuten rumbaa ja sonia. Musiikkina soi pääasiallisesti timba, jonka tempo on alkeistunteja nopeampi. Lämmittelyosuuksissa tehdään tanssitekniikkaa ja rytmiikkaa harjaannuttavia soolosarjoja. Ohjattua materiaalia pääsee testaamaan vapaan tanssin osuuksissa. 

Nick´s Dancingin kaikkien tuntien ja kurssien osallistujat dokumentoidaan tarvittavin yhteystiedoin. Jokaiselle yksittäiselle tunnille ilmoittaudutaan erikseen ja kertamaksut kerätään järjestelmällä, joka on jokaisen käytettävissä omassa älypuhelimessaan. Tarkemmat ohjeet täältä. Seura noudattaa THL:n , Tanssiurheiluliiton ja muiden viranomaistahojen määräyksiä ja ohjeita, jotta kaikilla on turvallista tanssia ja harjoitella kursseillamme. Tuntien kävijämääriä voidaan tarvittaessa rajoittaa ja niiden sisältöä voidaan muokata, jos viranomaisilta tulee tarkentavia ohjeita.