Lavatanssi

Paikka Nick'sin sali (Svinhufvudinkatu 23, 3krs)

Aika sunnuntaisin klo 18:00 - 20:00, HUOM! syyskauden aloitus 6.9.

HUOM! HUOM!
Lämmittely / vapaaharjoitteluaika klo 17:30 - 18:00.

Hinta 8€ kerta, tunti kuuluu jäsen- ja harjoitusmaksun maksaneiden tuntitarjontaan

Ohjaajat Rexi ja Sari

Tule tanssimaan lavatansseja Nicksille. Perustunnilla tanssin saloja opetellaan kepeässä ilmapiirissä. Tanssimaan oppii tanssimalla ja meillä sitä tehdään. 

Ohjattua tanssiparin kierrätystä ei meillä ole. Teemme kaikkemme, että syyskauden tanssitunnit voidaan tanssia turvallisessa ympäristössä. Pyritään siihen, että tanssitaan vain ns. oman parin kanssa. Jokaisella meistä on vastuu itsemme lisäksi kanssaihmisistä!

Tanssi on taitolaji, jossa harjoitellaan kahta asiaa: sisältöä, mitä tehdään ja tekniikkaa, miten tehdään. Seuratanssi on aina henkilökohtaista omalla keholla liikkumista. Seutatanssin tehtävä on tarjota tanssin iloa jokaiselle tanssijalle taustasta riippumatta. Seuratanssissa on oikeampaa puhua enemmän tyyleistä kuin tekniikasta, vaikka jossain määrin kyseessä on sama asia. Perustunnilla keskitymme sisältöön. Tanssiharrastuksen edetessä pidemmälle, tai vaikka heti alussakin, voi perustunnin lisäksi käydä opettelemassa enemmän tekniikkaa. Siihen meillä löytyy oma tunti.

Lavatanssilla on suomessa erittäin pitkät perinteet ja me haluamme olla Nicksillä varmistamassa, että pitkät perinteet saavat jatkoa. Lavatanssi on hauskaa yhdessäoloa!

Perusryhmän ohjelmassa on kaikki perinteiset suomalaiset lavatanssit; valssi, hidas valssi, tango, foksi, hidas foksi, humppa, jenkka, masurkka ja polkka. Lisäksi opetellaan tanssimaan fuskua, buggia sekä latinalaisista rytmeistä; jive, samba, cha cha ja rumba. 

Perusryhmässä opetuksen tavoite on perustanssitaidon oppimisessa siten, että kauden jälkeen pystytään tanssimaan opetellut tanssit perusaskelikolla.

Syyskauden 2020 aiheet (muutoksista ilmoitetaan aina tällä sivulla).

PäiväAihe
6.9.foksi / fusku
13.9.fusku, valssi
20.9.valssi, tango
27.9.tango, humppa
4.10.hidas valssi, jenkka
11.10.masurkka, hidas foksi
18.10.hidas foksi, cha cha
25.10.cha cha, tango
1.11.polkka, foksi
8.11.bugg
15.11.valssi, rumba
22.11.rumba, hidas foksi
29.11.Syyskauden päätöstanssit