Lavatanssi

Paikka Nick'sin sali (Svinhufvudinkatu 23, 3krs)

Aika sunnuntaisin klo 18:00 - 20:00

Lavatanssin lämmittely / vapaaharjoitteluaika klo 17:30 - 18:00.

Hinta 8€ kerta, tunti kuuluu jäsen- ja harjoitusmaksun maksaneiden tuntitarjontaan

Ohjaajat Rexi ja Sari

Tule tanssimaan lavatansseja Nicksille. Perustunnilla tanssin saloja opetellaan kepeässä ilmapiirissä. Tanssimaan oppii tanssimalla ja meillä sitä tehdään. 

Teemme kaikkemme, että syyskauden tanssitunnit voidaan tanssia turvallisessa ympäristössä. Tunneilla tanssitaan vain ns. oman parin kanssa. Oma pari tarkoittaa paria jonka kanssa tanssitaan koko harjoituskerta. Jokaisella meistä on vastuu itsemme lisäksi kanssaihmisistä!  

HUOM: Tarkennettu 28.8. Olet tervetullut mukaan myös ilman paria ja yrität/yritämme silloin löytää tanssiparin siinä hetkessä, ennen tunnin alkua. Kuitenkin niin, että yritämme vakioida tanssiparit mahdollisimman pian. 

Tanssi on taitolaji, jossa harjoitellaan kahta asiaa: sisältöä, mitä tehdään ja tekniikkaa, miten tehdään. Seuratanssi on aina henkilökohtaista omalla keholla liikkumista. Seutatanssin tehtävä on tarjota tanssin iloa jokaiselle tanssijalle taustasta riippumatta. Seuratanssissa on oikeampaa puhua enemmän tyyleistä kuin tekniikasta, vaikka jossain määrin kyseessä on sama asia. Perustunnilla keskitymme sisältöön. 

Lavatanssilla on Suomessa erittäin pitkät perinteet ja me haluamme olla Nicksillä varmistamassa, että pitkät perinteet saavat jatkoa. Lavatanssi on hauskaa yhdessäoloa!

Perusryhmän ohjelmassa on kaikki perinteiset suomalaiset lavatanssit; valssi, hidas valssi, tango, foksi, hidas foksi, humppa, jenkka, masurkka ja polkka. Lisäksi opetellaan tanssimaan fuskua, buggia sekä latinalaisista rytmeistä; jive, samba, cha cha ja rumba. 

Perusryhmässä opetuksen tavoite on perustanssitaidon oppimisessa siten, että kauden jälkeen pystytään vaivatta tanssimaan opetellut tanssit perusaskelikolla.

Syyskauden 2020 aiheet (muutoksista ilmoitetaan aina tällä sivulla).

PäiväAihe
6.9.foksi / fusku
13.9.fusku, valssi
20.9.valssi, tango
27.9.tango, humppa
4.10.hidas valssi, jenkka
11.10.masurkka, hidas foksi
18.10.hidas foksi, cha cha
25.10.cha cha, tango
1.11.polkka, foksi
8.11.bugg
15.11.valssi, rumba
22.11.rumba, hidas foksi
29.11.Syyskauden päätöstanssitNick´s Dancingin kaikkien tuntien ja kurssien osallistujat dokumentoidaan tarvittavin yhteystiedoin. Jokaiselle yksittäiselle tunnille ilmoittaudutaan erikseen ja kertamaksut kerätään järjestelmällä, joka on jokaisen käytettävissä omassa älypuhelimessaan. Tarkemmat ohjeet täältä. Seura noudattaa THL:n , Tanssiurheiluliiton ja muiden viranomaistahojen määräyksiä ja ohjeita, jotta kaikilla on turvallista tanssia ja harjoitella kursseillamme. Tuntien kävijämääriä voidaan tarvittaessa rajoittaa ja niiden sisältöä voidaan muokata, jos viranomaisilta tulee tarkentavia ohjeita.