Suunniteltu pikkujoulu 12.12. perutaan

25.11.2021

Vallitsevassa koronatilanteessa, joka ikävä kyllä meitä edelleen kiusaa, on seuran johtokunta tänään tehnyt päätöksen suunniteltujen pikkujoulujen perumisesta. 

Valmennus ja ryhmätunnit jatkuvat normaalisti. Ryhmät voivat pitää viimeisellä kokoontumiskerrallaan oman pienimuotoisen syyskauden päätöstilaisuuden valmentajan hyväksi katsomalla tavalla. Tähän kannustetaan.

Torstaina 2.12. pidettävä vuosikokous järjestetään tämän hetken tiedolla suunnitellusti lähikokouksena. Nicksin salilla vuosikokousväki voi kokoontua terveysturvallisesti (maskit + turvaetäisyydet). Seuraamme viranomaisten tiedotusta ja infoamme mahdollisesta muutoksesta kokouksen pitotapaan.

-------------

Epidemia siis jatkuu edelleen. Virallinen uutisointi aiheesta on murheellista kuultavaa. Kokoan muutamia ohjeita ja suosituksia sekä määräyksiä muistin virkistykseksi, jotta saadaan Nicksin kausi vietyä suunnitellusti ja terveysturvallisesti päätökseen.

PäijätSoten suosituksia (nämä ovat muutamia viikkoja vanhoja ja tulevat päivittymään ensiviikolla)

- Koko alueella yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset velvoitetaan järjestämään siten, että osallistujilla on tosiasiallinen mahdollisuus noudattaa opetus- ja kulttuuriministeriön ja THL:n antamaa ohjetta. Mahdollisuus välttää lähikontaktit sisätiloissa on varmistettava. Lähikontakti tarkoittaa fyysistä kontaktia.
- Päijät-Soten alueella rokottamattomien aikuisten suositellaan välttävän sisätiloja, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan.
- Yksityistilaisuuksissa suositetaan noudattamaan THL:n vinkkejä turvallisiin juhliin.
- Kaikkien ikäryhmien myös sisätiloissa tapahtuva ryhmäharrastustoimintaa kilpailuineen voidaan harjoittaa noudattaen turvaetäisyyksiä ja opetus- ja kulttuuriministeriön turvallisen harrastustoiminnan ohjeiden mukaisesti. Osallistujamäärää ei rajoiteta.

                                                        Kasvomaskisuositus

Yleinen kasvomaskin käyttösuositus koskee kaikkia yli 12-vuotiaita. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää. Henkilön oma ilmoitus asiasta katsotaan riittäväksi. Vähävaraisille, joiden ei ole mahdollista itse hankkia suojaimia, jaetaan kasvomaskeja kuntien jakelupisteissä.

Maskia suositellaan käytettäväksi seuraavissa tilanteissa:

- Kouluissa kuudesluokkalaisista alkaen sekä yläkouluissa, toisen asteen oppilaitoksissa ja korkeakouluissa.
- Kaikissa julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa.
- Joukkoliikenteessä.
- Koronavirustestiin hakeutuessa matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista kodin ulkopuolella liikuttaessa.
- Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessään maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Esimerkkejä julkisista sisätiloista ja yleisötilaisuuksista, joissa maskin käyttöä suositellaan:

- Kaupoissa, ostoskeskuksissa, posteissa, pankeissa, kirjastoissa ja muissa vastaavissa sisätiloissa.
- Liikuntaan tai urheiluun sekä niiden seuraamiseen käytettävissä tiloissa (vähintään yleisissä tiloissa ja pukeutumistiloissa).
- Urheilusuorituksen aikana maskia ei tarvitse käyttää.
- Kirkoissa ja muissa uskonnollisten yhteisöjen tiloissa.
- Konserttisaleissa, teattereissa ja muissa vastaavissa esityksiin käytettävissä tiloissa.
- Elokuvateattereissa, museoissa, gallerioissa ja muissa vastaavissa tiloissa.
- Kongressien, messujen ja muiden vastaavien tapahtumien järjestämiseen käytettävissä tiloissa.
- Vanhempien pikaisillakin vierailuilla esimerkiksi varhaiskasvatuksen ja koulujen tiloissa.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston määräys 24.11.2021 (eivät suoranaisesti liity toimintaamme)

Kohta 1: Aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntien alueilla kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet siltä osin, kun niissä on käytössä katsomotiloja, joissa osallistujille ei ole määrätty istumapaikkoja ja istumapaikattomien määrä koko tilaisuudessa on yli 20 (kaksikymmentä) henkilöä. Katsomotilalla tarkoitetaan tässä päätöksessä tilaa, josta osallistujat voivat seurata esitystä, ottelua tai muuta tapahtumaa. 

Kohta 2: Aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntien alueilla kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuuksiin kuuluvat yhteislaulutilaisuudet, joihin osallistuu yli 20 (kaksikymmentä) henkilöä. Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntien alueilla voidaan kuitenkin järjestää sisätiloissa yli 20 (kahdenkymmenen) henkilön yleisötilaisuuksiin kuuluvia yhteislaulutilaisuuksia edellyttäen, että tilaisuuden osallistujamäärä on enintään 50 (viisikymmentä) prosenttia muun lainsäädännön nojalla tilaan hyväksyttävästä enimmäisosallistujamäärästä. Yhteislaulutilaisuudella tarkoitetaan tässä päätöksessä tilaisuutta, jonka pääasiallisen sisällön yhteislaulu muodostaa.